Yrd. Doç. Dr. Hasan Vedat Ofluoğlu

Obezite ve Diyabet Cerrahı

ÖZGEÇMİŞ

1966 Trabzon doğumluyum. Orta öğretimimi İstanbul Kabataş Erkek lisesinde tamamladım.1991 Yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdim. Mecburi hizmetimi Bayburt Devlet Hastanesi’nde yaptım. Genel Cerrahi uzmanlığını 1999 yılında Haseki Eğitim Ve araştırma Hastanesi Genel cerrahi Bölümü’nden aldım. Askerlik sonrası 2000 yılında Taksim Alman Hastanesi’nde genel cerrah olarak başladığım görevime 2014 yılında hastane kapanana kadar devam ettim.2015 sonu ve 2017 yılının ilk aylarına kadar Avcılar Hospital ‘da çalıştım. 2017 Nisan ayında katıldığım Özel Bahçelievler Aile Hastanesi Bünyesinde çalışmalarıma devam etmekteyim.

Uzmanlık
Obezite ve Diyabet Cerrahisi
Akademik Ünvan
İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor
Medikal Deneyim

-Laparoskopik ve açık genel cerrahi ameliyatları,minimal invazif cerrahi işlemleri

-2010 yılından beri metabolik-bariatrik cerrahi ile tip 2 şeker hastalığının ve obezitenin cerrahi tedavisini yapmaktayım.

Obezite’nin cerrahi tedavisi için ;

İntragastrik balon uygulaması,

Sleeve gastrektomi (mide küçültme-tüp mide ),

Minigastrik bypass ( mide bypass’ı ),

Duodenal switch ( mide küçültme +ince barsak bypass )

Sadı-s (mide küçültme + duodeno ileal bypass ),

Roux-en-Y gastri bypass

Tip-2şeker hastalığının cerrahi tedavisi için;

-Türkiye’de çok az kişi tarafından uygulanabilen İleal interpozisyon + sleeve gastrektomiameliyatını yapıyorum.

-Sleeve gastrektomi + transit bipartition

-Sleeve gastrektomi + loop bipartition

Ameliyatlarını uyguluyorum.

Yayınlar :

-Laparascopic diverdet resleeve with ileal transposition for failed Laparascopic sleeve gastrectomy : a case report

-Technical feasibility and safety profile of laparascopic diverdet sleeve gastrectomy with ileal transposition (DSIT)

-Metabolik Outcomes of Laparoscopic Diverted sleeve gastrectomy with Ileal transposition (DSIT) in Obese type 2 Diabetic Patiens

dr.hasanofluoglu@gmail.com

Çalışma Günleri