Aile Hastanesi Kurumsal Web Sitesi  >  Sağlık Haberleri   >  DOUBLOTERAPİ ODAKLI ULTRASON TEDAVİSİ İLE TEK SEANSTA AMELİYATSIZ YÜZ GERME

DOUBLOTERAPİ ODAKLI ULTRASON TEDAVİSİ İLE TEK SEANSTA AMELİYATSIZ YÜZ GERME

Doubloterapi noninvazif (ameliyatsız) cilt toparlama tedavisidir. Yüksek yoğunluklu ses dalgaları; yaşla ortaya çıkan yanak sarkmalarında, kaş düşüklüğünde, ani kilo kayıplarına bağlı kol ve bacak gevşemelerinde; tek seanslık bir uygulama ile deriyi sıkılaştıran ve gerginleştiren bir tedavi modalitesidir. HİFU olarak da tanınan bu teknoloji, aslında bir ultrason yöntemidir, tıpta çok uzun süredir anne karnındaki bebeğin görüntülenmesinde güvenle kullanılan bu yöntem, yeni gelişen teknolojiler ile deri sarkmalarında da kullanılır hale gelmiştir, maksimum odaklanma noktasında termal enerjiye dönüşerek epidermise (derinin üst tabakası) hasar vermeden;  SMAS (derinin asıcı bağ dokusu) üzerinde ısı alanları oluşturur. Bu alanda yaklaşık 60 derecelik bir ısı oluşur. Bu ısı ile sarkmış cilt ve dokular yeniden toparlanır ve kaldırılır. Doubloterapi cerrahi operasyona gerek kalmadan sarkmış cilt ve dokuları tekrar gerginleştirir. Yeni kollajen oluşumu tetiklenir, bu sayede cildin yüzeyindeki yaşlanma bulguları da azalır. Derinin alt tabakaları hedeflendiği için  derinin üst kısmında yanma, kızarıklık, renk değişikliği, soyulma, pullanma gibi yan etkiler görülmez. Bu sayede ameliyat sonrası nekahat süresine gerek kalmadan doğal yüz liftingi sağlanır.

Derimizin altında deriyi gergin tutan dermiste kollajen lifleri ve  deri altında SMAS tabakası bulunur. Yaşla beraber derimizde gerginliği sağlayan kollajen üretiminde azalma ortaya çıkar, 18 yaşımızda maksimum olan kollajen üretimi heryıl yaklaşık % 1 oranında azalarak, gitgide deride gevşeme ve  sarkma şikayetlerini ortaya çıkarır, bu gevşeme  30’lu yaşları takiben, yüz ovalini bozarak yanaklarda ve boyunda sarkma görüntüsü oluşturur. Deriyi uyaran ve yeni kollajen oluşumunu  tetikleyen lazer, radyofrekans gibi yöntemler deride 3.5 mm derinliğe kadar inebilirken, Doubloterapi ile deride yaklaşık 4.5 mm derinliğe ulaşıp asıcı bağ dokusu olan SMAS tabakasının gerilmesi sağlanır,  böylece çene hattı ve yüz ovalinin yeniden oluşması sağlanır. Cilt yüzeyinde hasar oluşmadığı için yaz aylarında da güvenle uygulanabilir.

İşlem muayenehane ortamında uygulanır, son derece konforlu bir uygulamadır, ortalama 45 dk-1 saat sürer. İşlem öncesi uygulanan lokal anestezik kremleri takiben işleme başlanır. Hastada hafif ısınma hissi dışında rahatsızlık veren herhangi bir ağrı hissi oluşmaz. Hasta işlem sonrası sosyal hayatına geri dönebilir. Yüzde birkaç saat süren hafif kızarıklık dışında bir bulgu oluşmaz. Yüz ovalinde gerilme etkisi % 20 oranında, hemen işlem sonrasında ortaya çıkar, ancak esas beklenen etkiler kollajen oluşumuna bağlı olarak 3-6. Aylarda ortaya çıkar.  Oluşan yüz liftingi ile gençlik üçgeni olarak tarif edilen belirgin ve gergin çene hattı oluşmuş olur. Cerrahi olmayan, ameliyatsız, kesisiz, izsiz yüz germe işlemi olması nedeniyle oldukça popüler bir uygulamadır. Özellikle 35-50 yaş aralığında sarkma şikayeti ortaya çıkan hastalar için son derece yüz güldürücü bir tedavi yöntemidir. Derimizin doğal iyileşme süreçlerini tetiklediği için, tek seanslık oldukça güvenli bir uygulamadır.

UZM. DR. SEVGİ EKMEN ÇAVUŞ

DERMATOLOJİ UZMANI