Aile Hastanesi Kurumsal Web Sitesi  >  Sağlık Haberleri   >  Obezite ve Kanser İlişkisi

Obezite ve Kanser İlişkisi

Kilolu kişilerde, yağ hücrelerinde salınan bir kısım hormonlar ve bunların sürekli uyarısı hücreleri olumsuz etkilemekte kanser oluşma oranında artmalar olmaktadır. Karın ve kalça bölgesindeki yağ miktarında artış oranıyla orantılı olarak kanser riski de artmaktadır.

Kadınlarda meme, rahim, over, serviks, mide, kolon ve böbrek kanserlerinde artış olmaktadır. Erkeklerde ise kolon, rektum, pankreas, mide, böbrek, safra kesesi, prostat kanserlerinde artış olmaktadır. Önümüzdeki yıllarda dünya çapında kanserlerin obezite kaynaklı olanlarının %50’ lere varacağı tahmin edilmektedir.