Aile Hastanesi Kurumsal Web Sitesi  >  Sağlık Haberleri   >  Pedofili Bireyler Kimlerdir?

Pedofili Bireyler Kimlerdir?

Pedofili olan kişi çirkin, yaşlı, izbe yerlerde yaşayan, saklandıkları yerden geçen çocukları seyreden, sarkıntılık yapan kişiler değildir. Pedofilide eylemleri- nin yapıldığı ortalama yaş 40-70 arasıdır

Bu kişiler; bazen komşularımız, bazen en güvendiğimiz arkadaşlarımız, bazen birinci dereceden bazen ikinci dereceden akrabalarımız, bazen din adamları- dır. Bu kişiler çoğunlukla çocuklarla yakın olabilecekleri işleri tercih ederler. Bu meslekler; öğretmenlik, anaokullarında görevli, yurtlarda görevli gibi işleri tercih etmektedirler.